Президентът на Сърбия Александър Вучич определи днешния си разговор в Белград с

...
Президентът на Сърбия Александър Вучич определи днешния си разговор в Белград с
Коментари Харесай

Вучич: Помолих НАТО да защити сърбите в Косово

Президентът на Сърбия Александър Вучич определи днешния си диалог в Белград с командира на Съюзното взаимно командване на силите на НАТО в Неапол адмирал Стюарт Мънч като " добър “, осведоми сръбската държавна телевизия РТС.

" Добър диалог с адмирал Мънч. Помолих НАТО да отбрани нашия народ в Косово и благодарих за разбирането на политиката на неутралитет на Сърбия ", написа Вучич в профила си в Инстаграм, съобщи Новини.бг.

Адмирал Стюарт Мънч сподели през вчерашния ден, че силите на НАТО в Косово наблюдават от близко обстановката в северната част на страната и са подготвени да обезпечи безвредна среда и независимост на придвижване за всички общности на всички места в Косово, в сходство с мандата на задачата, регламентиран от Резолюция 1244 на Съвета за сигурност на Организация на обединените нации. 

Северно Косово остава блокирано, а косовските сърби са на барикадите към този момент единадесети ден. Те упорстват да бъдат освободени задържаните косовски сърби - някогашните служители на реда Деян Пантич и Сладжан Трайкович, както и косовските специфични сили да се изтеглят от региона.

Напрежението сред Косово и Сърбия е изключително високо през последните месеци. Кризата стартира с решението на държавното управление в Прищина да смени сръбските регистрационни номера на колите на косовските сърби с косовски. Въпреки че след договаряния и компромис към този момент Прищина се отхвърли от това, сръбските представители напуснаха косовските институции и полицейските сили, а елементи на косовската полиция минаха в обитаемоте най-вече със сърби региони, отбелязва Българска телеграфна агенция.
               
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР